Bibliotekets podkast

Lytt til podkasten vår!

Visste du at vi på Kongsberg bibliotek har en egen podkast? Her kan du få litteraturtips, lytte til hørespill, innlesinger og litterære samtaler, høre leserportretter av kommunalsjefene i kommunen, følge podkastrekker som Romanprat, Lyrikkhjørnet, Fagprat, Lytt en klassiker og Festivalprat, eller høre litt om hva som skjer hos oss. Podkasten er tilgjengelig både gjennom SpotifyApple podcasts eller Anchor, og i tillegg finner du ei liste over alle episodene våre under. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har en god podkastidé!

Podkastarkiv:

NrDatoNavnInfo
12319.02.2024Åpen lesesirkelDet er snart klart for Lytternes romanpris hos NRK, noe som betyr at deltakerne i Åpen lesesirkel her på Kongsberg leser som bare det! Hør mer om prosjektet og de seks nominerte titlene: Godset, Bli hos meg, Da vi var yngre, Jeg plystrer i den mørke vinden, Odel og Lungeflyteprøven. Biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen samtaler med lesesirkelgeneral Elisabeth Bergstrøm.
12212.02.2024Romanprat – GileadkvartettenVi dykker ned i Gileadkvartetten til den amerikanske forfatteren Marilynne Robinson i denne episoden, og snakker om romanene Gilead, Hjem, Lila og Jack. Det blir amerikansk historie, religion, filosofi, slaveri og mye mer. Samtale mellom forfatter Lise Knudsen og biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen.
12105.02.2024Litteraturkafé januar 2024Vi inviterer til en hyggelig stund i biblioteket med litterært påfyll. De ansatte i biblioteket kommer med boktips og deler fra sine leseropplevelser.I januar løfta bibliotekar Thea Bellen Haflan frem nye fagbøker: D’Alemberts drøm av Denis Diderot, Stemmen av Paris av Alf O. Ask og Elin Sørsdahl, Førti og føkkings fantastisk! av Veronica S. Fjeld, Jorden rundt på 80 trær av Jonathan Drori, Er jeg på jorden som de sier? av Marie Næss, Verden på 200 sider-serien.
12030.01.2024Maurits Hansen
‘Den myrdede brudgom’
Novella ‘Den myrdede brudgom’ utkom for første gang i 1828, og er en tekst der Maurits Hansen undersøker hva som har ført fram til nettopp det tittelen røper: En død brudgom. Hvordan henger det hele sammen? Oda Cornelia Knudsen leser.
11924.01.2024Jubileumspodden: Maurits HansenKongsberg er 400 år i år, og en av de viktigste kulturpersonlighetene gjennom vår historie, er forfatter, lærer og skolebestyrer Maurits Christopher Hansen (1794-1842). Men hvem var han egentlig, hvorfor er han viktig for Kongsberg, og hvordan har det seg at han ofte trekkes fram i diskusjoner rundt kriminallitteratur? Samtale mellom Arve Fretheim og Oda Cornelia Knudsen.
11816.01.2024Festivalprat – GlogerfestspilleneDet nærmer seg Glogerfestspillene 2024! Men hva kan du egentlig oppleve på årets festival? Hvilke spillesteder er det i år? Hvor finner du billetter? Og er alt klart? Vi har slått av en prat med kunstnerisk leder Isa Katharina Gericke om smått og stort som skjer i Glogerfestspilluka. God lytt!
11710.01.2024Vårprogrammet på biblioteketVårprogrammet vårt er klart! Vi kan friste med alt
fra Maja Lunde, Barnas lørdag, Daniel Kvammen, Miljøkofestivalen, Kongsbergdebatten, Sang til lunsj, Ingeborg Arvola, Sjakk for alle, tegneserieverksted, Litteraturkafé, Lørdagsuniversitetet, Åpen lesesirkel, filmkveld, Barseltreff, spillkveld, Barnas uke og mye mye mer! Hør podkasten vår, les brosjyra her eller hent en papirkopi på biblioteket for å lese mer om hva som skjer det første halvåret av 2024. Og du? Alt er gratis! Vi ses!
11604.01.2024Jubileumspodden – Leikarringen BULDet er ikke bare Kongsberg som fyller år i 2024, det er også 100-årsjubileum for Leikarringen! Bli bedre kjent med Leikarringen, hva de holder på med og hvordan de skal markere hundre år med dans og moro med forestillinga Jubeldans i Kongsberg Musikkteater lørdag 13. januar. Samtale mellom Oda Cornelia Knudsen og danserne Ingar Vaskinn og Oddbjørn Lunn.
11526.12.2023EventyrstundDet er romjul, og da passer det godt med eventyr! I denne podkastepisoden kan du høre Kvitebjørn Kong Valemon av Asbjørnsen og Moe. Innlesing ved Anne-Line Hovind.  God lytt, og riktig god ferie!
11418.12.2023Temapodkast: NisserJulenisser, fjøsnisser, hjelpenisser, rampenisser og ikke minst nissemor – det er mange nisser der ute! Men hvor kommer de fra? Er de en og det samme, eller mange forskjellige…? Vi tar en tur til Nisseland! Samtale mellom Anne-Line Hovind og Oda Cornelia Knudsen.
11311.12.2023Litteraturkafé desember 2023Dikt – en fortelling i kortform. En tekst, tema av ulike slag, hør våre anbefalinger av nyere diktsamlinger og lytt til opplesning av utvalgte dikt. Bibliotekar Sarah Judith Hovelstad forteller og leser.
11206.12.2023En ny nobelprisvinner – Jon FosseVi har en ny mottaker av Nobelprisen i litteratur, og det er selveste Jon Fosse (f. 1959)! Helt siden debuten i 1983 har han fascinert og trollbundet lesere og publikum over hele verden – og det nesten uten punktum. Men hva slags type forfatter er han, og hva skriver han om? Og hva er det som er spesielt med nettopp Jon Fosse? Dette, og mye mer, kan du høre om i denne podkastepisoden, der biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen samtaler med forfatter Lise Knudsen.
11127.11.2023Litteraturkafé november 2023Under novembers Litteraturkafé snakket bibliotekarene Anne-Line og Thea om farsfigurer i litteraturen. Vi trakk fram og leste fra «Vaffelhjarte» av Maria Parr, «En kule i hjertet» av Un-Su Kim, «Kristin Lavransdatter» av Sigrid Undset, «Samværssabotasje» av Camilla Fossum Pettersen og «Dagen da min bestefar var helt» av Paulus Hochgatterer. Bøkene om Mummifamilien av Tove Jansson, «Drep ikke en sangfulg» av Harper Lee og «Fars rygg» av Niels Fredrik Dahl ble nevnt.
11020.11.2023Romanprat – trilogien til Agneta PleijelBli med på ei reise i svensk historie gjennom forfatter Agneta Pleijels spennende familietrilogi! Titlene er Drottningens chirurg, Kungens komediant og Syster och bror. Oda Cornelia Knudsen leser
og forteller.
10913.11.2023Lyrikkhjørnet: Vinjes StoregutKan diktsyklusen Storegut fra 1866 fenge lesere i dag? Ja! mener biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen. I denne episoden kan du høre mer om diktene, Storegut-skikkelsen, forfatter Aasmund Olavsson Vinje og hvorfor dette ikke bare er lesverdig, men også noe av det vakreste i norsk litteratur.
10806.11.2023Litteraturkafé oktoberNå som det er høst, er det mange som liker å krype sammen i godstolen med ei god bok. Vi trekker fram bøker som på ulike måter lyser opp i høstmørket! Omtalte bøker: Tre menn til Vilma av Gudrun Skretting, Serien om Ingrid Winter av Janne S. Drangsholt, Hundreogettåringen som tenkte at han tenkte for mye av Jonas Jonasson, Taxi for B.A. Beckström eller Kunsten å danse på furu av Edmund Austigard, Mormor hilser og sier unnskyld av Fredrik Backman, Kollektivt selvmord av Arto Paasilinna, Tango i tabernaklet av Karin Brunk Holmqvist, Mamsell Iversen av Sigmund Løvåsen, Torsdagsmordklubben av Richard Oseman.
10730.10.2023Temapodkast: VampyrerGrøss og gru! Det er tid for både Halloween og Allehelgen, og i den forbindelse kikker vi litt nærmere på vampyrene vi møter gjennom bøker, film og serier. Samtale mellom Anne-Line Hovind og Oda Cornelia Knudsen.
10626.10.2023Hørespill – Stemor(d)I høstferien inviterte vi til hørespillverksted her på biblioteket. Da var vi så heldige å få besøk av en gjeng med kreative og blide jenter, som ved hjelp av instruktør Ketil Kolstad laga et hørespill. Og det kan du høre her! Hørespillet hadde premiere under Kongsberg Krim, og det er ungdommene som står for manus, stemmer og lydkulisser. God fornøyelse!
10518.10.2023Jubileumspodden – Mynter, feil og fakta om sølvfunnet.Det verserer mange ulike fortellinger om sølvfunnet på Kongsberg i 1623. Noen historier er sanne, slik som for eksempel at det var de lokale gjeterbarna Helga og Jakob som fant sølvet. Men var det virkelig en okse med også, eller er det en myte? Spørsmål og svar ved prosjektleder Laura H. S. Sletbakk og historiker Bjørn Ivar Berg.
10409.10.2023Festivalprat – Kongsberg krim 2023Det er snart klart for årets Kongsberg krim! Men er alt klart? Er alt under kontroll? Og hva kan du oppleve under årets festival? Det, og mye mer, kan du høre om i denne episoden. Samtale mellom festivalgeneral Arve Fretheim og biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen.
10302.10.2023EventyrstundDet er høstferie, og da passer det godt med eventyr! I denne podkastepisoden kan du høre Fyrtøjet av H.C. Andersen.
God lytt, og riktig god ferie!
10226.09.2023Litteraturkafé i septemberUkrainske og russiske forfatterstemmer fra vår tid kommer til ordet i septemberpodcasten fra vår litteraturkafe. Bibliotekar Sarah Judith Hovelstad omtaler blant flere, bøker som «Grå bier» av Andrej Kurkov, « Det store grønne teltet» av Ljudmila Ulitskaja og « Røde sirener, en ukrainsk familiehistorie» av Victoria Belim. Dette er høyst aktuelle, spennende og lærerike romaner skrevet etter år 2000.
10121.09.2023Demens i litteraturenKongsberg bibliotek er med på Demensaksjonen 2023, og løfter i denne episoden fram to bøker som hver på sin måte tematiserer demens: Elizabeth er borte av Emma Healey og Vid din sida av Sigmund Løvåsen. Oda Cornelia Knudsen forteller om bøkene.
10015.09.2023Festivalprat ElvelangsDet er snart klart for årets Elvelangs! Vi har derfor slått av en prat med initiativtaker Cathrine Kvitnes. Hvor kom ideen fra? Hvor går egentlig Elvelangsløypa? Og hva kan vi forvente på årets Elvelangs? Hør mer om det, og mye mer, i denne episoden.
9929.aug.2023Høsten 2023Nå er programmet for høsten 2023 endelig klart! Men hva skjer på biblioteket denne høsten, da? Hvilke forfattere kommer? Og hva kan du oppleve på Barnas lørdag? Og hva skjer på Ung? Lytt, les og del!
9823.aug.2023Romanprat – Lena Anderssons Sveas sønn, Datteren og KoryfeeneBli med på ei spennende og interessant reise gjennom Sveriges nyere historie med de tre romanene Sveas sønn, Datteren og Koryfeene av Lena Andersson. Hvordan oppstår ideen om «folkhemmet», og hva blir dets fall? Samtale mellom sosiolog Lise Knudsen og biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen.
9714.aug.2023Hør en klassiker – Det synger i gressetNobelprisvinner Doris Lessings debutbok fra 1950 er fortsatt skremmende aktuell. En dag blir den hvite kvinna Mary Turner funnet drept. Hvem har gjort det, og hvorfor? Hvem var hun, og hvilke valg tok hun, som førte til at hun endte livet på den måten? Det synger i gresset er en studie av et land, et problem, en familie, et ekteskap og ei kvinne. Oda Cornelia Knudsen leser og forteller.
9607.aug.2023Romanprat – Småting som detteSmåting som dette er ei lita perle av en roman fra en av Irlands mest kjente forfattere, der både hovedperson og leser konfronteres med et moralsk dilemma. Samtale mellom Oda Cornelia Knudsen og Lise Knudsen.
9531.jul.2023Hør en klassiker: MiddlemarchRomanen Middlemarch er en selvskreven klassiker med et rikt persongalleri, spennende handling, morsomme hendelser og detaljrike skildringer av det britiske samfunnet på 1830-tallet. Bli kjent med verket, hovedpersonen Dorothea Brooke og sentrale konfliktlinjer i denne episoden, der Oda Cornelia Knudsen leser og forteller.
9424.jul.2023Katherine Mansfield «Lykke»Katherine Mansfield er en forfatter som knapt er oversatt til norsk. Nå gir vi dere et glimt inn i hennes forfatterskap gjennom novella «Lykke», her i oversettelse ved forfatter Øistein Hølleland. Oda Cornelia Knudsen leser.
9317.jul.2023Katherine MansfieldI år er det hundre år sida den newzealandske forfatteren Katherine Mansfield døde. I sin samtid var hun kritikerrost, skandaleomsust og mest av alt, kjent for sine noveller. Men hvem var hun egentlig? Innledning ved Øistein Hølleland, lesing ved Oda Cornelia Knudsen.
9210.jul.2023Sommertips fra biblioteketLurer du på hva du kan lese, se på eller lytte til i ferien? Her får du noen tips fra oss på Kongsberg bibliotek. Riktig god sommer!
9103.jul.2023FestivalpratDet er endelig klart for Kongsberg Jazzfestival! Men hva står på programmet i år? Og hvordan har det vært å jobbe med årets festival? Hvor kan du oppleve hva? Og ikke minst: Er alt klart? Dette, og mye mer, kan du høre om i denne episoden, der biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen samtaler med festivalsjef Ragnhild Menes.
9026.jun.2023LitteraturkaféPå Litteraturkaféen i mai presenterte bibliotekarene Thea Bellen Haflan og Anne-Line Hovind bøker under temaet: Så levde de lykkelig alle sine dager? Har ei bok alltid en lykkelig slutt, og trenger den det? I denne episoden snakka vi om fire bøker: Midnattsbiblioteket av Matt Haig, Der skogen møter stjernene av Glendy Vanderah, Den lille bokhandelen på hjørnet av Jenny Colgan og Vandre heim av Mathias Nyhagen Asplund. På slutten av episoden leser vi utdrag fra bøker vi har funnet frem.
8919.jun.2023Jubileumspodden – Sølvfunnet på KongsbergI juni i år er det 400 år siden Helga Verp og Jakob Grosvold fant sølv i Sandsvær, og Sølvverket ble opprettet allerede i oktober samme år. Men hvordan var det egentlig i området vi kjenner som Kongsberg den gangen? Hvordan så det ut? Hva levde folk av, hvor mange var de og hvor lang tid tok det å reise til nærmeste sted? Hør mer om Kongsbergs historie i denne episoden, der biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen samtaler med prosjektleder Laura H. S. Sletbakk og historiker Bjørn Ivar Berg.
8813.jun.2023Jubileumspodden – Kongsberg 400 år!I 2024 er det 400 år siden Kongsberg ble grunnlagt av kong Christian IV. Det skal feires gjennom hele 2024! Mange arrangementer er allerede på plass, noen er under planlegging, og noen ideer har kanskje du? Hør mer om alt som skal skje i denne episoden, der biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen samtaler med leder av Kongsberg 400, Laura H. S. Sletbakk.
8705.jun.2023Federico García LorcaHvem var den spanske kunstneren Federico García Lorca? Bli kjent med deler av Lorcas liv og diktning gjennom denne podkastepisoden, som markerer 125-årsjubileet for hans fødsel. Samtale mellom biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen og Arne Johan Isaksen.
8630.mai.2023Fagprat: En linje i verdenEn linje i verden er ei essaysamling av den danske forfatteren Dorthe Nors, der hun utforsker Danmarks kystlinje fra Skagen til Nederland, gjennom dens steder, historie, klima, natur, kultur og mennesker. Samtale mellom sosiolog Lise Knudsen og biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen.
8523.mai.2023Leserportrettet,del2Kommunalsjefutfordringa fortsetter! Andre deltaker ut er Kari Sælebakke. Hva slags leser er Kari? Hvilke bøker leser hun? Og hvorfor leser hun? Kan en og samme leser like både Barna i Bakkebygrenda, Vigdis Hjorth og ledelsesteori? Og hvem utfordrer Kari Sælebakke videre? Dette, og mer til, får du høre om i denne podkastepisoden. God lytt!
8416.mai.2023Favorittboka – HaieneHar du ei favorittbok? Haiene av Jens Bjørneboe er Arne Johan Isaksens desiderte favorittbok. Bli bedre kjent med boka, Bjørneboes forfatterskap og Arne Johan som leser i denne episoden. Samtale mellom Arne Johan Isaksen og Oda Cornelia Knudsen.
8309.mai.2023Romanprat: HjemsøkelseHjemsøkelse foregår ved en vakker innsjø like utenfor Berlin. Stemningsfullt, skjebnetungt og sårt om store eiendommer og familiene som oppholder seg der gjennom de siste hundre årene. Noen bygger et hjem, noen blir jaget fra det og andre vender hjem, igjen. Romanen er både dramatisk og stille. Jenny Erpenbeck er en vår tids viktigste tyske forfattere. Samtale mellom Oda Cornelia Knudsen og Lise Knudsen.
8202.mai.2023Litteraturkafé april 2023Det er vår og vi presenterer nye hagebøker du finner i hyllene hos oss. En «grønn bokprat» i pod cast utgave i uka før Miljøkofestivalen 2023. Spennende hager til inspirasjon og tips i bokform for hobbygartnere. Kanskje du vil lære å dyrke i pallekarmer, hva med inneplantene og dyrelivet i vår hage? Bibliotekar Sarah Judith Hovelstad deler ferske hageboktips.
8128.apr.2023Margaret AtwoodDet er Miljøkofestival her på biblioteket, og derfor vender vi fokuset mot den canadiske forfatteren Margaret Atwood, som gjennom flere tiår har skrevet om blant annet natur og miljø. Oda Cornelia Knudsen leser og forteller med utgangspunkt i romanen Oryx og Crake og diktsamlinga Susanna Moodies dagbøker.
8026.apr.2023Hva nå? EndringslabenDet er ei utstilling på Krona! Men hva handler den om,
egentlig? Hør mer om Hva nå? Endringslaben, hvorfor det blei ei utstilling,
hvilke tre hovedtemaer den løfter fram og koblinga til Kongsberg bibliotek og
Kongsberg Miljøkofestival i denne samtalen mellom biblioteksjef Oda Cornelia
Knudsen og ansvarlig for prosjektet, Tuva Neraal Volden.
7919.apr.2023Favorittboka: KirkegårdsbokenHar du ei favorittbok? Kirkegårdsboken av Neil Gaiman er definitivt en av bibliotekar Thea Bellen Haflans favoritter. Bli kjent med boka, Neil Gaimans forfatterskap og Thea som leser i denne episoden. Samtale mellom Thea Bellen Haflan og Oda Cornelia Knudsen.
7814.apr.2023Romanprat – To sterke kvinnerTo godt kjente skikkelser innafor historiske romaner, er
Kristin Lavransdatter og Sigrid Toresdotter. De har hver sin trilogi, ført i
pennen av henholdsvis Sigrid Undset og Vera Henriksen. Hva har disse kvinnene
til felles? Og hva skiller dem? Oda Cornelia Knudsen har lest alle seks bøkene,
og forteller om kvinnene, mennene og de historiske epokene i denne
podkastepisoden.
7704.apr.2023EventyrI denne episoden blir vi med når Espen Askeladd nok en gang skal forsøke å vinne kongsdattera og halve kongeriket – denne gangen sammen med de gode hjelperne sine. God lytt, og god påske!
7631.mar.2023KongsbergdebattenEr du nysgjerrig på Kongsbergdebatten? Da kan du finne ut mer her! Biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen deler Kongsberg bibliotek sine debatterfaringer etter ti år med debatt i bibliotek. Episoden er basert på et innlegg som ble holdt under Bibliotekdagene i Viken i mars 2023, og er også publisert under Bok og bibliotek.
7522.mar.2023Litteraturkafé mars 2023Denne gangen er det bonden og forfatteryrket i kreativt samspill som er tema for bokpraten. Forfattere som beskriver og lever livet på landet, får her komme til ordet gjennom tekstene sine. Refleksjoner over endringer i jordbruket og hvordan leve ut forfatterdrømmen langt unna bylivet nær naturen, er blant temaer forfattere som Eivind Hofstad Evjemo, Olav H. Hauge, Knut Hamsun, Lars Amund Vaage, Simen Tveitereid og James Rebanks løfter fram i bøkene sine. Bibliotekar Sarah Judith Hovelstad forteller og anbefaler.
7415.mar.2023Fagprat: HaugianerneHaugianerne er kulturhistorie og sosialhistorie, medrivende skrevet av Trygve Riiser Gundersen. Boka fikk Brageprisen i 2022 og er første bind i et verk om haugianerne som bevegelse og folkelig opprør. Samtale mellom biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen og sosiolog Lise Knudsen.
7308.mar.2023Lyrikkhjørnet: Edith SödergranVi markerer kvinnedagen med en ny podkastepisode, denne gangen om den finlandssvenske lyrikeren Edith Södergran. Vi kan nok takke henne for mye mer enn vi tror! Hør om hennes liv og diktning i denne samtalen mellom biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen og forfatter Lise Knudsen.
7202.mar.2023Litteraturkafé februar 2023Tema: Sterke kvinner fra nord og sør – øst og vest. Bibliotekarene Thea Bellen Haflan og Sarah Judith Hovelstad deler gode leseopplevelser, forteller om og leser fra bøker de gjerne anbefaler. Omtalte bøker: «Kniven i ilden» av Ingeborg Arvola, «Koke bjørn» av Mikael Niemi, «De usynlige» av Roy Jacobsen, «60 damer du skulle møtt» tegneserie av Marta Breen og Jenny Jordahl, «Kvinnene jeg tenker på om natten» av Mia Kankimäki, «Litt av en tid» av Kiley Reid.
7127.feb.2023EventyrDet er vinterferie, og da passer det godt med eventyr! I denne podkastepisoden kan du høre både «Reveenka» og «Den sjuende far i huset». God lytt, og riktig god ferie!
7021.feb.2023LyrikkhjørnetHva er lyrikk? Hvor kommer lyrikken fra, egentlig? Hvem kan lese lyrikk? Hva er det i så fall lurt å begynne med? Og er det sånn at det bare er ei tolkning som er riktig? Dette, og mye mer, kan du høre om i denne podkastepisoden, der biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen samtaler med forfatter Lise Knudsen om nettopp lyrikk.
6914.feb.2023Åpen lesesirkelDet er snart klart for Lytternes romanpris hos NRK, noe som betyr at deltakerne i Åpen lesesirkel her på Kongsberg leser som bare det! Hør mer om prosjektet, de seks nominerte titlene og hva som er ekstra spesielt med årets runde – har det noe med NRK å gjøre, tro? Biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen samtaler med lesesirkelgeneral Elisabeth Bergstrøm.
6809.feb.2023Romanprat. Rachel Cusks Et tilfluktsstedEt tilfluktssted er en poetisk og tankeklar roman. Den er lagt til marsken, den langgrunne strandsona i Øst-England, som hele tida forandrer seg med flo og fjære. Forandringene kan komme uventa og være farlige. Det vet M., som bor på en marskgård og har invitert maleren L. M. ønsker å fri seg fra en stillstand i eget sinn. Å oppnå et slikt ønske, kan være smertefullt og skremmende. Hør biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen i samtale med forfatter Lise Knudsen.
6730.jan.2023Litteraturkafé januar 2023Den britisk-norske forfatteren Annabelle Despard har skrevet boken faren aldri fikk skrevet. Med romanen «Klappjakt på skygger» utgitt 2022 forteller hun fra sin oppvekst i England og Norge. Boken er et forsøk på å nøste opp i en spennende og utfordrende familiehistorie og bli kjent med foreldrene sine på nytt. Forfatteren har også utgitt flere diktsamlinger, lytt til dikt lest fra tre av hennes kritikerroste samlinger: «Ved helt riktig måne», «Våren er en gammel mann» og «Vannet bestemmer. Bibliotekar Sarah Judith Hovelstad forteller om forfatteren og leser fra bøkene.
6623.jan.2023FestivalpratDet er snart tid for Glogerfestspillene! Men hva slags festival er det, egentlig? Og hvor lenge har de holdt på? Og hva kan du oppleve på årets festival? Dette, og mye mer, kan du høre om i denne podkastepisoden, der biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen slår av en prat med kunstnerisk leder for Glogerfestspillene, Isa Katharina Gericke. God lytt!
6516.jan.2023Vårprogrammet på biblioteketVi på Kongsberg bibliotek har et spennende vårprogam å presentere! Her kan du høre biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen og arrangementsansvarlig David Vincent og fagansvarlig for barn Gavin Baker snakke om hva som skjer på biblioteket i tida framover. Vi tilbyr faste og nye arrangementer. Hør podkasten for å bli kjent med arrangementene våre. Vårprogrammet fins også som brosjyre i biblioteket. Velkommen inn!
6427.des.2022En ny nobelprisvinner – Annie ErnauxDen franske forfatteren og litteraturprofessoren Annie Ernaux (f. 1940) mottok Nobelprisen i litteratur høsten 2022, etter mer enn fem tiår som forfatter. Men hva slags type forfatter er hun? Og hva skriver hun om? Hva er det som er så unikt ved Ernaux’ skrivemåte og romaner? Er det virkelig mulig å håndtere det selvbiografiske på en god måte? Dette, og mye mer, kan du høre om i denne podkastepisoden. Biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen dykker ned i forfatterskapet og særlig romanen Årene, som kom på norsk i 2020, sammen med forfatter Øistein Hølleland og tidligere lektor Toril Mesna. God lytt!
6320.des.2022Bibliotekets juletipsHva leser du, ser du på og lytter du til i jula? Er du et vanedyr som må ha med deg det samme hvert år, eller er du åpen for å skape nye tradisjoner? I personalgruppa vår svarer vi ja og nei på dette spørsmålet om hverandre, og i denne podkastepisoden deler vi våre tips med deg. Enten du foretrekker å lese gammel grøsserkrim eller nyere julefortellinger, se den gamle versjonen av Tre nøtter til Askepott eller den nye, lytte til klassiske julesanger eller heavy metal-versjoner – her er tips til deg. Riktig god jul fra alle oss på Kongsberg bibliotek!
6212.des.2022Litteraturkafe desember 2022Under tittelen God jul? presenterer bibliotekarene Sarah Judith Hovelstad og Thea Bellen Haflan et utvalg bøker for oss. Vi er mange som gleder oss til jul, men er det ei god jul for alle? Bøkene vi har funnet fram denne gangen, viser et nyansert bilde av at jul er mye mer enn julegaveinnkjøp og konkurranser om å dekke det peneste bordet. Kanskje fokuset vårt er på feil sted? Riktig god lytt!
6105.des.2022Romanprat – Eleanor Cattons «De strålende»Bli kjent med boka De strålende av Eleanor Catton! Catton mottok Bookerprisen for romanen i 2013, som den yngste prismottakeren noen sinne. I tillegg var det for den lengste boka! Med sine 832 sider på norsk, er ikke dette ei bok du blir ferdig med på en ettermiddag. Men den er vel verdt lesetida! I denne podkastepisoden forteller Oda Cornelia Knudsen om boka, om den spesielle komposisjonen og de mange menneskene leseren møter, om kriminalgåten som ligger under og om litt av det som skjer denne januarkvelden i 1866, da det hele begynner i røkesalongen på Crown Hotel på Hokitika, New Zealand. Hvem veit, kanskje du vil lese boka, du også?
6028.nov.2022Hør en klassiker: Egilssoga/Egil Skallagrimssons sagaFå middelalderverk står så støtt som denne sagaen! Velkommen inn i en verden fylt med slagkraftige vikinger, nådeløs politikk, intense vennskap, brutale oppgjør, vill harselas, hjerteskjærende tap, ustoppelig raseri og vakre kvad. Egil Skallagrimsson er en fascinerende og svært sammensatt skikkelse som bærer store deler av denne teksten på sine sterke skuldre. Og han bærer med hele seg – godt som vondt. Bli mer kjent med både Egil, kvadene, verket i sin helhet og samtida han levde i gjennom denne podkastepisoden. Oda Cornelia Knudsen forteller og leser.
5909.nov.2022Litteraturkafe november 2022Hør vår siste podkast, litteraturkafe med overskrift Mennesket- Naturen og Livet. Følgende bøker blir omtalt: Fiskehuset av Stein Torleif Bjella, Fyrstene av Finntjern av Lars Elling, Veggen av Marlen Haushofer og Løpe ulv av Kerstin Ekman. Dette er bøker som utfordrer leseren til å finne egne svar på sentrale spørsmål. Her finnes bl.a. hemmeligheter som preger familien, og mye kunnskap om hvordan overleve i godt samspill med naturen. Kjærlighet og alderdom, styrke og svakhet skildres på ulik vis. Bibliotekar Sarah Judith Hovelstad deler fra sine leseopplevelser.
5827.nov.2022Mia – et lett offerI høstferien inviterte vi til hørespillverksted her på biblioteket. Da var vi så heldige å få besøk av en gjeng med kreative og blide jenter, som ved hjelp av instruktør Ketil Kolstad laga et hørespill. Og det kan du høre her! Hørespillet hadde premiere under Kongsberg Krim, og det er sjetteklassingene som står for manus, stemmer og lydkulisser. God fornøyelse!
5724.nov.2022FestivalpratDet er tid for Kongsberg Krim! Litteraturfestivalen går av stabelen nå i uke 43, og i den forbindelse har biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen slått av en prat med festivalgeneral Arve Fretheim. Hvorfor blei det egentlig en krimfestival på Kongsberg? Hvor lenge har de holdt på? Og hva skjer i år? Og lytt – og god festivalopplevelse!
5613.okt.2022Favorittboka: Stormfulle høyderHar du ei favorittbok? Stormfulle høyder av Emily Brontë er definitivt en av biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen sine favoritter. Bli bedre kjent med verket, søstrene Brontë, 1800-tallets romaner og Oda som leser i denne podkastepisoden.
5506.okt.2022Litteraturkafe september 2022Bibliotekar Sarah Judith Hovelstad tar i denne podkasten for seg bøker av forfatter Karl Ove Knausgård. Hun forteller hvorfor hun valgte disse bøkene, og reflekterer rundt bøkenes innhold og utseende, samt hvilken leser de kan passe for. Forfatterens skrivestil og debatten som kom i kjølvann av romansyklusen Min Kamp reflekteres det også rundt. Lytteren oppfordres til å se nærmere på en av våre nålevende anerkjente forfattere ved å lese noen av de omtalte bøkene, og gjøre seg opp egne meninger. Omtalte bøker: Om høsten (2015), Om vinteren (2015), Om våren (2016), Om sommeren (2016), Uforvarende» (2018), Ulvene fra evighetens skog (2021).
5427.sep.2022Bibliotekets høsttipsNå er det høst, og vi gleder oss til å sette oss ned med våre høstfavoritter! Men hva er det vi egentlig leser, ser på eller lytter til denne høsten? Hør mer om det i podkasten vår.
5308.sep.2022Høstprogrammet på biblioteketHøsten er i gang, og vi er stolte av å presentere høstprogrammet vårt! Her kan du høre biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen og arrangementsansvarlig David Vincent snakke om hva som skjer på biblioteket i tida framover. I månedene fram mot jul blir det mange ulike arrangementer her hos oss, fra foredrag og språkkafé til konsert, åpen lesesirkel og sjølsagt Barnas lørdag. Vi håper du finner noe som passer for deg! Høstprogrammet fins også som brosjyre i biblioteket. Velkommen inn!
5230.jun.2022FestivalpratDet er snart tid for Kongsberg jazzfestival! Årets festival går av stabelen fra 06. – 09. juli, og i den forbindelse har biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen tatt en prat med festivalsjef Ragnhild Menes. Har hun alt under kontroll? Hvordan var det å lage pandemifestival? Hva er årets utfordringer? Og hvilke favoritter har hun på årets program? God lytt – og god festivalopplevelse!
5125.mai.2022Sommer kommer…Snart er det sommer! Vi feirer at sommeren står for døra med både ny podkastepisode og arrangement i biblioteket den 31. mai 2022. I denne episoden får dere en smakebit på kveldens program. Utgangspunktet er Sommerboken av Tove Jansson, som vi leser høyt fra. Den handler om Sophia og farmors opplevelser i den finske skjærgården, og alt den bærer med seg av hav og himmel, dundrende uvær, skyfrie morgener og naturens mange variasjoner. Mye plass vies også relasjonen mellom Sophia og farmor, som er i stadig endring og utvikling, med tanker, spørsmål, følelser og stemninger, leik og alvor hånd i hånd med oppdagelser og erkjennelser. Det blir både humoristisk, trist og dramatisk. Til Tove Janssons tekster har Lise Knudsen komponert seks nye melodier. Disse er det urpremiere på under arrangementet. Melodiene framføres av Lise Knudsen og Toivo Skogheim. Vi ønsker velkommen til en stemningsfull og sommerlig kveld i biblioteket!
5025.mai.2022Litteraturkafe mai 2022Hør en ny litteraturkafé med bibliotekar Sarah Judith Hovelstad. Fine boktips til voksne lesere. Tema for denne litteraturkafeen er annerledes barnet i litteraturen. Hvordan har synet på annerledes barnet endra seg fram mot vår tid? Vi bruker nye ord – idioten på institusjonen har blitt til bruker i bolig. Men hva med de pårørende? Bokutvalget prioriterer det selvbiografiske denne gangen, der de pårørendes stemme kommer til orde. Følgende bøker omtales:
«Det uferdige huset» av Lars Amund Vaage, 2020
«Yt etter evne, få etter behov» og «Tung tids tale» av Olaug Nilssen, 2020
«Kjære Gabriel» av Halfdan Wexelsen Freihow, 2004
«Vi er ikke alene: en personlig historie om annerledesbarnet i litteraturen» av Tordis Ørjasæter, 2021
4905.mai.2022En ny nobelprisvinner – Abdulrazak GurnahForfatter og litteraturkritiker Abdulrazak Gurnah mottok Nobelprisen i litteratur høsten 2021. For mange er han et helt ukjent navn, selv om han har en lang karriere bak seg. Hva slags bøker skriver han? Og hva handler de om? Er det slik at vi trenger noen bakgrunnskunnskaper for å kunne gå inn i forfatterskapet, eller ikke? Hvilken bok er det fint å begynne med? Dette, og mye mer, snakker vi om i denne podkastepisoden, der biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen samtaler med lektor Caroline Nesbø Baker og forfatter Øistein Hølleland om Abdulrazak Gurnahs forfatterskap. Riktig god lytt!
4829.apr.2022Hva er manga?Ja, hva er egentlig manga? Det forsøker vi å besvare i denne podkastepisoden. Anne-Line Hovind, bibliotekar og selvutnevnt mangaentusiast, forteller litt om bakgrunn, historie, variasjoner og kjennetegn på mangalitteraturen, mens bibliotekmedarbeider Nina Hansen forteller om hvordan vi her på Kongsberg bibliotek har bygd opp mangasamlinga vår. Biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen leder samtalen, og blir både begeistra og nysgjerrig underveis. Det håper vi du også blir!
4725.mar.2022Nytt tilbud på biblioteket!Om kort tid åpnes et helt nytt rom på Kongsberg bibliotek – nemlig et gamingrom for ungdom! Hør bibliotekarstudent Roy Nemo Gjestad intervjue biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen, fagleder for barn og unge, Gavin Baker og bibliotekar Christine Eidset om prosessen fram mot et helt nytt rom. Podkasten er en del av Gjelstads arbeid som student. God lytt!
4618.mar.2022Leserportrettet, del 1Kommunalsjefutfordringa er i gang! Og første deltaker ut i Leserportrettet er Håvard Fossbakken. Hva slags leser er egentlig han? Hvilke bøker leser han? Og hvorfor leser han? Kan en og samme leser like både Ingvar Ambjørnsen, Henrik Ibsen og Frida Nilsson? Og hvem utfordrer Håvard Fossbakken videre? Dette, og mer til, får du høre om i denne podkastepisoden. God lytt!
4510.mar.2022Litteraturkafé mars 2022Ny podkastepisode! Hør en ny litteraturkafé med bibliotekar Sarah Judith Hovelstad. Fine boktips til voksne lesere. Tema for denne bokpraten var ‘Snakk sant om livet’. Vi reflekterer rundt dette viktige temaet, slik det kan gjøres gjennom litteraturen, i måten forfatterne formidler fra eget liv og nære relasjoner. Følgende bøker ble omtalt:
‘Kjære bestemor – alt vi aldri snakket om’ av Linda Lund Nilsson.
‘De fem årstidene’ av Gaute Heivoll.
‘Snakk sant om livet’ av Olaug Bollestad i samtale med Kjersti Mjør.
‘Heimlandet. Barndom’ av Edward Hoem.
4425.feb.2022Bibliotekets vintertipsDet er straks vinterferie! Lurer du på hva du kan finne på? I denne podkasten kommer vi med forslag til bøker, filmer, serier og musikk som du kan kose deg med i ferien. Mye har vi på biblioteket, og nesten alt øvrig materiale kan vi fjernlåne til deg. Det er bare å komme innom. Takk til alle som bidro – og god vinterferie!
4318.jan.2022P2-prosjektetHar du hørt om Åpen lesesirkel? Og P2-prosjektet? Dette er to tilbud vi har til leseglade voksne her på Kongsberg bibliotek. Men hva er Åpen lesesirkel? Og hva gjør de egentlig i P2-prosjektet? Et stikkord her er sjølsagt lesing. I Åpen lesesirkel leser vi ei bok i måneden, deretter møtes vi og diskuterer boka. P2-prosjektet tar hvert år for seg de nominerte til P2-lytternes romanpris. I denne podkasten blir vi kjent med leserne Anne Lauritzen og Toril Mesna, årets P2-bøker og ikke minst deres favoritter. God lytt!
4218.jan.2022UngdomshørespillKongsberg bibliotek er stolte av å samarbeide med Kulturskolen – denne gangen om hørespill!
Gjennom høsten deltok 8 barn i alderen 11-15 år på skrivekurs på Kulturskolen sammen med skrivelærer Siv Wyller. Etter at de hadde skrevet ferdig tekstene sine, kom de til oss for å spille dem inn. Vi har kost oss med å lage stemmer, lyder og effekter, og synes det er moro å høre hvordan dette påvirker teksten. God fornøyelse!
4107.jan.2022Kongsberg FrivilligsentralBakerst i biblioteklokalet er det et lite kontor, og på dette kontoret sitter Rigmor Råen. Hun er leder for Kongsberg Frivilligsentral, en aktør vi på biblioteket har flere samarbeid med. Men hva er egentlig en frivilligsentral? Hvilke tilbud fins? Og hvordan kan du gå fram dersom du ønsker å bidra? Hør Oda Cornelia Knudsen i samtale med Rigmor Råen om Kongsberg Frivilligsentral.
4020.des.2022Bibliotekets juletipsNå er det jul! Men hva er det egentlig som gir deg julestemning? Må du lese ei spesiell bok hvert år, se akkurat den filmen eller høre en bestemt julesang for å endelig kjenne at julefreden senker seg? Eller handler det mer om moro, marsipan og julebrus? Vi tok runden i personalgruppa og kan avsløre at ikke alle må se på «Tre nøtter til Askepott» på julaften. Nei, det er et rikt utvalg filmer vi koser oss med! Og slettes ikke alle må lese ei julebok heller. Og sjøl om mange av oss liker O’ helga natt, er det også noen som hører på metal… Lytt til bibliotekets juletips – og riktig god jul! Tusen takk til alle som deltok!
3913.des.2021SkinnvottenDet var en gang en gammel mann som gikk tur i skogen sammen med hunden sin. Så mister han plutselig den ene votten. Den blir liggende i snøen. Mon tro hvem som finner den…? Lytt til vår dramatisering av det ukrainske eventyret Skinnvotten, et vintereventyr for hele familien. Tekstoversettelse ved Alf Prøysen. Innlesing ved Oda Cornelia Knudsen. Stemmer ved Anne-Line Hovind og Gavin Baker. Musikk ved Albert Baker.
3803.des.2021Gunnar GunnarsonKongsberg Kirke og Kongsberg bibliotek samarbeider om Kulturkveld i Kirken onsdag 08. desember kl. 18:00. Denne adventsdagen tar vi et dypdykk ned i Gunnar Gunnarsons (1889-1975) lille mesterverk Advent fra 1937. Gjeteren Benedikt legger ut på sin årlige adventsvandring for å finne bortkomne sauer, men hva venter han denne gangen? Få en smakebit på det stemningsfulle programmet her.
Lesing ved Oda Cornelia Knudsen
Musikk ved Toivo Skogheim og Lise Knudsen
3730.nov.2021Litteraturkafé november 2021Tre helt forskjellige forfattere – tre verk. Men det viser seg at de har mange fellestrekk. Hør hvordan bibliotekar Sarah J. Hovelstad snakker om mennesker på flukt i tekst og tid med utgangspunkt i Tilværelsens uutholdelige letthet av Milan Kundera, Der du kommer fra av Sasa Stanisic og Analfabeten av Agota Kristof.
3616.nov.2021Zeshan ShakarHva er det som er så spesielt med bøkene til Zeshan Shakar? Og hvorfor treffer de to romanene, Tante Ulrikkes vei fra 2017 og Gul bok fra 2020, oss så godt? Og hvordan kan en bruke disse i undervisning på videregående? I samtale med lektor Caroline Nesbø Baker diskuterer Oda Cornelia Knudsen Shakars forfatterskap, med alt det har å by på av kulturkollisjoner, identitetsutfordringer og integreringsproblematikk.
3504.nov.2021Velkommen til ungdomsavdelinga!Visste du at vi har ei helt ny ungdomsavdeling på Kongsberg bibliotek? Her har ungdom selv vært med hele veien og tatt alle valg sammen med oss – på like vilkår. Det har tatt tid, mest på grunn av corona, men nå er vi endelig i mål og kan ønske dere velkommen inn! Metodikken som ligger til grunn kalles samskaping, og vi har to drivende dyktige damer på huset som har kursa seg i dette, Christine Eidset og Nina Hansen. Nå som første prosjekt er ferdigstilt, ser de tilbake på prosessen og erfaringene de har gjort seg sammen med biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen.
3422.okt.2021Litteraturkafé: Bergsveinn BirgissonLitteraturkafé på Kongsberg bibliotek, 13. oktober 2021. Det fins mange veier inn i et nytt forfatterskap. Her er historia om hvordan Oda Cornelia Knudsen fant fram til den islandske forfatteren Bergsveinn Birgisson, som nå er en stor favoritt. Men lite visste hun at arbeidet med egen masteroppgave skulle gå akkurat den veien! Hovednedslagspunkter er sakprosautgivelsen Den svarte vikingen, prosaversjonen Soga om Geirmund Heljarskinn og romanen Svar på brev frå Helga.
3319.okt.2021LesevennVi er i gang med prosjekt Lesevenn, men hva er egentlig det? Kan alle bli en Lesevenn? Og hva trenger en å tenke på i møte med prosjektet? Oda Cornelia Knudsen snakker med kollega Sarah Judith Hovelstad, som er ansvarlig for Lesevenn ved Kongsberg bibliotek. Finn ut hva det er, du også, og ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.
3222.sep.2021Åpen lesesirkelNy podkastepisode fra Kongsberg bibliotek! I denne episoden hører du biblioteksjef Oda Cornelia Knudsen i samtale med tidligere biblioteksjef Elisabeth Bergstrøm rundt tilbudet Åpen lesesirkel, som Bergstrøm initierte og fortsatt driver. Prosjektet begynte i januar 2017 og fikk raskt en solid og lojal krets med faste deltakere. Men det er også rom for nye! Er Åpen lesesirkel noe for deg? Lytt, og finn ut!
3121.des.2020Papa Panovs juledagKjære alle sammen, nå er det ikke lenge til det er jul! Jeg håper dere gleder dere masse! Men fortsatt er det jo ei stund igjen å vente. Kanskje du vil korte ned ventetida litt med å lytte til julefortellinga vår? Den handler om en gammel mann som heter Papa Panov. Han er skomaker og bor aleine i det lille huset sitt. Der har han alt han trenger. Men likevel er det noe som ikke stemmer. Han skulle så gjerne ønske at han fikk besøk! Han leser Juleevangeliet og ser for seg at han får besøk av selveste Jesusbarnet. Kunne det skjedd, tro? Så hører han en fremmed stemme snakke…
Forfatter: Leo Tolstoj, innleser: Oda Cornelia Knudsen, musikk: Albert Baker, lyd: Gavin Baker.
3016.des.2020Litteraturkafé desember 2020En podkast til deg som vil gi bort harde pakker til jul, eller som ønsker tips til hva du og andre i din familie kan låne og lese i jula. Rigg deg til i godstolen med kaffe og noe godt å bite i, for biblioteket har spilt inn en podkast der Oda og Elisabeth presenterer noen høydepunkter av det de har lest av årets bøker.
2918.nov.2020Litteraturkafé november 2020Vi deler våre beste leseropplevelser med dere. Vi håper vi kan få gode anbefalinger i retur også. Vi har ulik smak og leser mye forskjellig, og sammen kan vi hjelpe hverandre til å oppdage ukjente bøker og nye forfatterskap.
2830.okt.2020Askeladden som stjal sølvendene til trolletHei på dere! Nå er det straks Halloween, men på grunn av coronasituasjonen kan vi ikke gjøre som vi pleier, nå heller. Vi håper derfor at dere vil kose dere hjemme hos dere sjøl, med bøker, godteri, en film og kanskje et eventyr? Her kommer i alle fall vår variant av eventyret Askeladden som stjal sølvendene til trollet. Som i mange andre eventyr, skal Askeladden og brødrene hans ut i verden for å prøve lykken, og det er på kongsgården det skjer, for der får de jobb, alle tre. Men like ved bor det et troll… Askeladden som stjal sølvendene til trollet er et litt ekkelt eventyr, for hva skjer egentlig når en blir fanga av et troll? Lytt, og finn ut!
Innleser: Oda Cornelia Knudsen, musikk: Albert Baker, lyd: Gavin Baker.
2728.sep.2020Høna tripper i bergetEndelig er det høstferie! Og da passer det jo ekstra godt å kose seg med et eventyr! Vi håper du har lyst til å høre vår versjon av Asbjørnsen & Moes Høna tripper i berget, som vi har laga til et lite hørespill. Det begynner med at ei høne blir borte, og den eldste dattera må ut for å leite. Men hun kommer ikke hjem igjen… Hva tror du skjer videre? God fornøyelse!
Innleser: Oda Cornelia Knudsen, musikk: Albert Baker, lyd: Gavin Baker
2623.sep.2020Litteraturkafé september 2020Vi inviterer til en hyggelig stund i biblioteket med litterært påfyll. De ansatte i biblioteket kommer med boktips og deler fra sine leseropplevelser. Oda og Elisabeth snakker om pandemi-litteratur
2526.aug.2020Litteraturkafé august 2020Vi inviterer til en hyggelig stund i biblioteket med litterært påfyll. De ansatte i biblioteket kommer med boktips og deler fra sine leseropplevelser.
2411.apr.2020Lyset i glassbollen av Øistein HøllelandPåskespenning for barn. Lyset i glassbollen av Øistein Hølleland fra novellesamlingen hans Tigermannen.
Lest av Oda Cornelia Knudsen Musikk av Enslave The Zombie.
2308.apr.2020Bokprat for barn 12-13 årBokprat for barn 12-13 år med Oda Cornelia Knudsen.
https://www.nb.no/
https://edu.bookbites.com/no/bookbites-som-bibliotek/
Kaperøya av Kjersi Scheen
Den mystiske sommeren av Elsie Johansson
Tordivelen fyr i skumringen av Maria Gripe
2208.apr.2020Bokprat for barn 9-12 årBokprat for barn 9-12 år med Oda Cornelia Knudsen.
https://www.nb.no/
https://edu.bookbites.com/no/bookbites-som-bibliotek/
Berts dagbok av Anders Jacobsson & Sören Olsson
Dagen som forsvant av Tormod Haugen
Mesterdetektiven Blomkvist av Astrid Lindgren
2108.apr.2020Bokprat for barn 6-9 årBokprat for barn 6-9 år med Oda Cornelia Knudsen.
https://www.nb.no/
https://edu.bookbites.com/no/bookbites-som-bibliotek/
Den vesle vampyren av Angela Sommer-Bodenberg
Matilda av Roald Dahl
Løven, heksa og klesskapet av C.S. Lewis
2008.apr.2020Bokprat for barn 3-6årBokprat for barn 3-6 år med Oda Cornelia Knudsen.
https://www.nb.no/
https://edu.bookbites.com/no/bookbites-som-bibliotek/
Eventyret om Eirik Eikenøtt av Beatrix Potter
Emma Tvertimot av Gunilla Wolde
Tyrihans som fikk Kongsdatteren til å le av Asbjørnsen & Moe
1903.apr.2020Musa på Tower BridgeFortelling for barn
1803.apr.2020Herr Pizza: pizzaen som ville ikke bli spistFortelling for barn
1703.apr.2020Det sultne sjømonsteretFortelling for barn
1631.mar.2020Historien om Dunk og RistHistorie for barn om Dunk, en frosk og Rist, en klappeslange!
1503.mar.2020Litteraturkafé februar 2020Vi inviterer til en hyggelig stund i biblioteket med litterært påfyll. De ansatte i biblioteket kommer med boktips og deler fra sine leseropplevelser.
1421.feb.2020Tekster fra Kongsberg Glogerfestival 2020Tekster skrevet og lest under årets Glogerfestival av elever fra Kongsberg Kulturskolens kurs i skapende skriving. Sofie Rønne, Vukota Pavlovic og Hedwig Lande.
1331.jan.2020Litteraturkafé januar 2020Vi inviterer til en hyggelig stund i biblioteket med litterært påfyll. De ansatte i biblioteket kommer med boktips og deler fra sine leseropplevelser.
1221.jan.2020Ungdoms-hørespill: JenniferEt krim-radioteaterstykke laget av ungdom.
1115.jan.2020Ungdoms-hørespill: Jakten på Leas morderEt krim-radioteaterstykke laget av ungdom.
1018.des.2019SSB-29. Kapittel toDet andre kapittelet av SSB-29, skrevet og lest av Brage Nordin Hustveit.
912.des.2019Litteraturkafé desember 2019Vi inviterer til en hyggelig stund i biblioteket med litterært påfyll. De ansatte i biblioteket kommer med boktips og deler fra sine leseropplevelser.
804.des.2019Leieren. Kapittel toDet andre kapittelet av Leieren, skrevet og lest av Susanna Hovland Dalen.
704.des.2019SSB-29. Kapittel enDet første kapittelet av SSB-29, skrevet og lest av Brage Nordin Hustveit.
627.nov.2019Ungdoms-hørespill: Mysteriet på JokerEt krim-radioteaterstykke laget av ungdom.
527.nov.2019Litteraturkafé november 2019Vi inviterer til en hyggelig stund i biblioteket med litterært påfyll. De ansatte i biblioteket kommer med boktips og deler fra sine leseropplevelser.
419.nov.2019Det blått alienEt kort hørespill skrevet av Sofie Rønne.
319.nov.2019Ungdoms-hørespill: Sumobrytermiljøet slår sprekkerEt krim-radioteaterstykke laget av ungdom.
213.nov.2019Leieren. Kapittel enDet første kapittelet av Leieren, skrevet og lest av Susanna Hovland Dalen.
108.nov.2019Ungdoms-hørespill: Smaken av blod i StolbrittaniaEt krim-radioteaterstykke laget av ungdom.
Mikrofon med lydbølger som strømmer ut av den. tekst Kongsberg bibliotek podkast under