Kjære alle ivrige Sommerlesere, nå er det snart bare en måned igjen til årets Sommerles begynner! Gleder du deg? Det gjør jeg!
 

For alle nye Sommerlesere vil dette være begynnelsen på et leseeventyr av de sjeldne. Tenk å kunne lese hva du vil hele sommeren, og få poeng og premier! Det er jo veldig kult! For å kunne delta må du være skolestarter i høst. Deretter må du registrere deg på http://www.sommerles.no sammen med mamma, pappa eller en annen foresatt. Du lager deg et brukernavn og et passord, og kan veldig gjerne knytte kontoen din opp mot et lånekort. Så er du i gang! På Sommerles kan du registrere alt du leser – papirbøker, lydbøker og e-bøker, bøker du leser sjøl og bøker andre leser for deg, bøker som leses på skolen og hos bestemor, og sjølsagt bøker i alle sjangre – barneromaner, bildebøker, vitsebøker, lettlestbøker, eventyr, faktabøker og bøker på engelsk eller andre språk. Du kan registrere Aftenposten Junior og tegneseriebøker også, men ikke tegneseriehefter. Nettsida åpner for registrering 01.juni 2020. Om du har noen spørsmål, er det bare å ta kontakt med oss på biblioteket, så hjelper vi deg i gang! Du kan også lese mer på https://altom.sommerles.no/.

For deg som har vært med på Sommerles før, blir det nok litt annerledes i år. Men: Det er klart du skal få låne bøker! Bare send oss lista di på kongbib@kongsberg.folkebibl.no, så skal vi gjøre alt klart. Visste du at du kan være med på Sommerles helt fram til du begynner på ungdomsskolen? Siste gyldige år er sommeren etter barneskolen og før ungdomsskolen. Og vi har akkurat fått inn masse nytt som du kan låne, og vi gleder oss til å låne det ut til deg. Du skal også vite at premiene er på plass: De er mange, nye og fine!

Blir du med? Jeg håper det!
Beste hilsen Oda
Translate »