På lørdag arrangerer Slekt og Data Buskerud Slekstdagen 2017 på biblioteket. Det blir foredrag og stands, og hjelp og veiledning innen slektsgransking.

Foredrag kl. 11: Gravminner gjennom tusen år. Kirkegård og lovgivning v/Helge Klingberg.

Hva forteller gravminner oss gjennom tekst og symboler? Og hvilke lovverk er det som gjelder for vern av gravplasser?

Helge Klingberg er utdannet landskapsarkitekt og har vært Kirkedepartementets rådgiver i kirkegårdssaker i en tredveårsperiode. Bortimot like lenge hadde han ansvaret for undervisningen i kirkegårdsplanlegging ved Universitetet for miljø og biovitenskap, de siste 10 år som professor II. Før den tid var han lektor ved gartnerskole og dernest privatpraktiserende landskapsarkitekt. Han hadde også sekretær- og kurslederfunksjonen i Norsk forening for kirkegårdskultur i mange år. Klingberg har skrevet flere lærebøker for gartnerskolen. I 1975 skrev han boka Håndbok i kirkegårdsdrift, og i 1997 Kirkegårdsboka som ble nyskrevet under navnet Den nye kirkegårdsboka i 2005, samt boka Gravminner gjennom tusen år fra 2013

Foredrag kl. 13: Hvordan finne fram i det nye Digitalarkivet v/Slekt og Data Kongsberg.

Digitalarkivet er slektsforskerens viktigste kilde til informasjon. Arkivverket kom med nye nett-sider i sommer, og vi vil her se på hvordan man kan finne fram i disse nye sidene.

Ellers blir det ulike stands der det er mulighet for å få informasjon, hjelp og veiledning:
Slekt og Data Kongsberg: Hjelp og veiledning innen slektsgransking. Informasjon om ulike slektsprogrammer. Salg av bøker og anesirkler. Nybegynner-info.
Statsarkivet: Hjelper og veileder med søk i kilder og tyding av gotisk skrift.
Mormonerne: Viser søk på Familysearch/Familytree, og viser hvordan de jobber med slektsgransking
Eiker Arkiv: Bent Ek stiller opp og svarer på spørsmål om slektsforskning i Eiker.

Arrangementet er åpent for alle interesserte. Trådløst nettverk, ta gjerne med egen pc. Gratis adgang.

Velkommen!