Året 2020 har vært, og er fortsatt, et spesielt år for oss alle. Et lite hyggelig virus har gjort at vi ikke har kunnet gjøre alt som vanlig når det gjelder Sommerles heller. Men alle har gjort så godt de har kunnet, og dere har utrolig nok satt nye rekorder igjen! Vi vil ikke avsløre her og nå hva de nye, fantastiske tallene er, de vil avsløres senere i en liten videosnutt fra oss.
Hadde alt vært som vanlig, så skulle vi hatt avslutningsfest for Sommerles nå til helga. Mari Moen Holsve skulle kommet, og det skulle vært diplomer, boller og moro. Men sånn kan det ikke bli i år, det er ikke mulig å få til med de smittevernreglene vi må forholde oss til.

Så hva kan vi gjøre da? Vi vil jo så gjerne gjøre litt stas på alle dere som har deltatt og sørget for at det har blitt en så flott Sommerles-kampanje som det har blitt i år. Mari har laget en hilsen til dere på video. Denne legger vi ut neste lørdag, altså 12. september. Da vil vi også legge ut en liten videofilm der vi i Sommerles-teamet på Kongsberg avslører de nye rekord-tallene.

Flere har lurt på om de får diplom i år, og det skal dere selvfølgelig få. De som ønsker Sommerles-diplom kan bestille den på mail, og så må dere hente den på biblioteket selv en gang det passer. Send bestilling på diplom til hege.lislien@kongsberg.kommune.no innen tirsdag 8. september. Husk å oppgi barnets fulle navn og brukernavn. Diplomene kan hentes f.o.m. lørdag 12. september.

Det har vært ekstra fine premier i år, og det er enda noen igjen. I videosnutten vi skal lage og legge ut, kommer vi derfor også til å trekke ut ti navn blant dere som har bestilt diplom, og dere som blir trukket ut kan få velge dere en ting fritt blant premiene som er igjen når dere henter diplomene deres.

Følg nøye med på Kongsberg Bibliotek sin Facebook-side og hjemmeside framover – der kommer det informasjon, og der legger vi ut videoene.

Da takker vi alle Sommerles-lesere for innsatsen i år, og håper dere vil være med neste år også! Planleggingen av neste års Sommerles begynner vi med allerede senere i høst, så det er bare å glede seg!!

Hilsen fra oss i Sommerlesteamet på Kongsberg.