Forny lån via SMS!

illustrasjonForny lån via SMS

Husk at du kan fornye lånene dine via SMS! Du kan fornye alle dine lån i alle Bibliofil-bibliotek med kun én SMS til nr. 2242.

Send en SMS med teksten: bib forny og nummeret fra lånekortet til 2242. F.eks: bib forny N999999999 (N999999999 er lånenummeret fra felles lånekort, store og små bokstaver fungerer like bra).

Løsningen vil gjennomgå alle lån som er registert på lånerens felles lånekortnummer og fornye de lånene som kan fornyes. (Innlån forsøkes fornyet hvis eierbiblioteket er et Bibliofil-bibliotek). Hvis man har registert andre familiemedlemmer i Familiemappa, vil disse også automatisk bli forsøkt fornyet. Låneren får en SMS som kvittering med opplisting av hvor mange lån som har blitt fornyet i de forskjellige bibliotekene låneren er tilknyttet, samt første leveringsfrist etter fornyelsen for hvert bibliotek.

OBS! Reserverte titler blir ikke fornyet!

Etter kort tid kommer det kvittering som SMS til samme mobiltelefonnummer. Tjenesten koster kr. 2,- for låneren, og blir automatisk belastet vedkommendes telefonregning.

Virker det fra utlandet?

Det er fullt mulig å fornye fra utlandet. Man må ha et norsk mobilabonnement, det kan ikke gjøres fra utenlandske abonnement. Det er ikke nødvendig å ikke legge 0047/+47 foran nummeret.

Hvis det ikke fungerer for enkelte lånere kan det være at de har en sperre i abonnementet som gjør at de ikke får lov til dette. Det kan ikke biblioteket finne ut av og låneren må isåfall sjekke med leverandøren av mobilabonnementet om de kan bruke disse 4-sifrede numrene fra utlandet.

Det som ikke virker!

bib forny 99999999. Bokstaven N må være med!

bib forny N 99999999. Mellomrom mellom N og 99999999 aksepteres ikke!

 

Translate »