Kongsberg bibliotek inviterer til et møte med et lite stjernelag av årets forfattere. Vi byr på forfattere av både sakprosa og skjønnlitteratur.:

Gert Nygårdshaug har dessverre måttet melde avbud i siste liten til bibliotekets forfatterkveld. Vi er glade for på kort frist å ha fått tak i Torgrim Eggen, som i år er bokaktuell med en roman om forfatter Axel Jensen. En biografi han fikk Brageprisen for i forrige uke som beste sakprosabok i 2019. Biografien AXEL – fra smokken til ovnen forteller om hvilke ideer og begivenheter som skapte Axel Jensen til den personen han ble, og om hans eget bidrag til å skape den verdenen vi har rundt oss i dag. Han oppfattet seg som en outsider, både i den velstående familien og i skolemiljøet på Oslos vestkant, men han forble også en outsider i det litterære Norge – selv om han regnes som en av etterkrigstidens mest sentrale og nyskapende forfattere. Axel Jensens liv ble et fantastisk, kaotisk og myteomspunnet eventyr som ofte gikk i ett med hans egne bøker. I livet og som forfatter var han en nomade og en kosmopolitt. «Hjem» var et fremmedord for Axel. Han var rusmisbruker, voldelig, en lystløgner, kronisk upålitelig i pengesaker og fullstendig uegnet som ektemann og far.

«Hvorfor regner det bare her hos oss, når det er tørke overalt ellers i landet og verden?» undrer landsbybefolkningen på i Gert Nygårdshaugs nyeste roman, «Regnmakeren». Romanen føyer seg inn i den fortellertradisjonen Nygårdshaug er mest kjent for, der han benytter fabelens form, men med undertekster av besk samfunnskritikk og filosofiske problemstillinger.

Toril Brekke har et langt forfatterskap bak seg. I 2017 startet hun historien om Agathe, som vokser opp i Oslo på 50-tallet. I årets bok, «Kobrahjerte», følger vi Agathe inn i voksenlivet på 60-tallet.

Mikkel Soya Bølstad bor i Kongsberg, og er aktuell med en bok om den norske urskogen. Jakten på urskogen tar Mikkel til bortgjemte raviner og til juv der sola aldri skinner.

Sigri Sandberg var mørkredd. Hun bestemte seg for å utfordre redselen sin, og det ble det bok av. «Mørke – stjerner, redsel og fem netter på Finse». Dette er en bok om mer enn mørkeredsel, og kanskje er det slik at vi kan lære oss å elske det mørket vi frykter.

I samarbeid med Norli Isaksen og Kongsberg Musikkteater.
Billetter hos Norli Isaksen eller på nettsiden til Kongsberg Musikkteater. Inngang: 165,-.

Arrangementet er i Sølvsalen, Kongsberg Musikkteater

https://kongsbergmusikkteater.ticketco.events/no/nb/e/forfatterkveld19?fbclid=IwAR1noHWp6u298DVDf99XI70Y9M71JjTVreFgJGVSkAsukQQbNjA3fnpsJVo

Translate »