Det er noe Simone ønsker seg mer enn noe annet i hele verden. Og det er en katt! Men det går ikke. Det kommer aldri til å gå. For pappa er nemlig allergisk. Superallergisk! Men det stanser ikke Simone, ikke egentlig. Hun drømmer om katter. Hun leser om katter. Og hun tenker på mennesker og lurer på om de er kattemennesker eller hundemennesker, og om det går an at kattemennesker og hundemennesker kan være venner. Hun og mamma er for eksempel kattemennesker begge to. Litt like. Bare synd at mamma så ofte er så langt unna med jobben. Da må Simone spise frokost aleine.

Men en dag finner Simone en lapp i jakkelomma si. Noen vil møte henne i skogen etter skolen! Hvem kan det være? Og hva vil den personen med henne? Det er både spennende og skummelt på samme tid, men Simone bestemmer seg for å ta sjansen. Hun går til skogen etter skolen. Og hun venter helt til noen kommer. Det viser seg å bli starten på et aldri så lite eventyr.

Med Katt savna har Camilla Otterlei skrevet ei sjarmerende historie om vennskap, familier og bortkomne katter – der alt heldigvis går bra til slutt. Men ikke uten at Simone må gå i seg sjøl og finne ut hva som egentlig er viktig for henne. Er det drømmen om en katt? Eller å være en god venn? Hva tror du? Boka passer for deg som er mellom 8 og 11 år, og er veldig fin å lese nå i disse Sommerles-dager.

God les!

Hilsen Oda

 

Translate »