Det er noe som Pelle ønsker seg. Mer enn noe anna i hele verden. Og det er en hund! Men hver gang han spør mamma, sier hun nei. Bestefar derimot, som klør seg i øret med en lang pekefinger og ler en skikkelig skurkelatter, er ikke enig med mamma. Og det er heldigvis ikke bestevennen Janne heller! Derfor setter de i gang med en superhemmelig plan, slik at de kan spare penger til hund. Og kanskje til hest, mener Janne. Men det er ikke Pelle så opptatt av. Ikke når drømmen om en hund endelig kanskje blir virkelig.

I den første boka i serien Bestefar og jeg møter vi en ganske desperat Pelle: Han må jo snart få en hund! Sammen med Bestefar inngår han en pakt. De skal få tak i en hund! Men hunder er dyre. Og Bestefar og Pelle må spare lenge. Jammen bra at Bestefar er kreativ når det kommer til å få tak i penger. De kan jo tilby litt barnearbeid. Eller selge lodd. Men hva om noen oppdager at det ikke er premier å vinne? Og hva skjer når ei dame faktisk ringer til politiet? Og hva kommer mamma til å si når hun ser at Bestefar og Pelle har solgt tinga hennes?

 

I bok nummer to, Bestefar og jeg seiler vår egen sjø, er det endelig blitt sommerferie. Da skal bestefar, mamma, tante Berit og Pelle på hyttetur. Det som er dumt, er at det er ganske forskjellige meninger om hva som er en koselig hyttetur. Vi skal ha det enkelt, sier mamma. Helt uten skjermer. Men med brettspill. Og som om ikke det var nok, sier mamma at hytteturen skal være helt sukkerfri. Det betyr null godteri! Bare frukt og bær! Og i tillegg skal kroppen beveges på, hver dag! Mamma har til og med laga en plakat. Pelle og Bestefar forstår at de ikke har noe annet valg. De må inngå en ny pakt. Målet er å sabotere mammas håpløse hytteregler.

Bøkene om Bestefar og jeg av Hilde Hagerup er fulle av morsomme påfunn og gøyale illustrasjoner og er helt perfekte å lese til Sommerles. Bøkene passer for deg mellom 6 og 10 år som er glad i korte kapitler, mange tegninger og mye dialog. Du kan bestille bøkene av oss på kongbiblio@gmail.com eller lese dem digitalt på BookBites.

God les!

Hilsen Oda

Translate »