Liker du hester? Da liker du helt sikkert hestebøker også! Heldigvis har vi fire forskjellige serier inne akkurat nå, så det er bare å låne!

Har du hørt om Sigge? Han er den søteste shetlandsponnien Elina noen gang har sett. Tenk det! Og forholdet mellom Elina og Sigge har Lin Hallberg og Margareta Nordqvist skrevet mange koselige og spennende bøker om. Det er nemlig slik at nå, endelig, skal Elina få begynne på rideskole. Hun går i andreklasse og har mast hjemme ganske lenge. Og når hun kommer dit, er det enda bedre enn hun trodde! Ingela er nemlig verdens beste ridelærer. Og Sigge er så utrolig fin. Elina vil bare være sammen med Sigge, hele tida. Men en dag når hun kommer til stallen, er han sjuk. Hva har skjedd med Sigge?

Bøkene om Sigge er fylt med superfine tegninger og er helt ypperlig for deg som er mellom 8 og 11 år.

*

Pia Hagmar skriver også om hester i en serie som heter Hestejenter. Her er det Sara som er hovedpersonen. Sara er 11 år og drømmer om å ri og om å få en egen hest. Men mamma vil ikke høre. Ikke når Sara spør fint, ikke når hun gråter, ikke når hun hyler, maser eller spør igjen. Mamma sier bare nei. Hvordan skal hun da få ri? Eller få en helt egen hest som bare er hennes? Vil det noensinne skje? Men så må Sara og mamma flytte. Heldigvis flytter de ut på landet, rett i nærheten av en rideskole! Da kan hun i alle fall ri masse. Men vil hun noen gang få oppfylt drømmen om en hest?

Les mer om Sara i Saras drøm. Boka er fin for deg mellom 9 og 13 år.

*

I serien Milla av Berit Bertling er det Milla som er hovedpersonen. Hun og de to venninnene Freddy og Oda er helt hestegærne, alle sammen. I begynnelsen av boka er de ute på en ridetur sammen. Milla rir på Stubben, Freddy på Bolla og Oda på Karsten. Og det holder på å gå helt galt! Stubben nekter å gjøre som Milla sier, han løper fortere og fortere. Det går i galopp. Milla kjenner at hun blir slengt fram og tilbake i salen. Så kommer svingen. Hvordan i all verden skal det gå, når Stubben løper så fort han kan?

Heldigvis går det bra, både med Milla og Stubben. Men det som ikke går så bra, er det jentene finner ut av. På en gård er det noen hester som virkelig ikke har det bra. Og jentene, som elsker hester mer enn noe anna, må gjøre noe. Plutselig blir det farlig.

Les mer om Milla i Milla og midnattsmysteriet og den andre titlene i serien. Boka passer godt for deg som er mellom 10 og 14 år.

*

I serien Hest og hemmeligheter av Christine Mysen blir vi kjent med Linn. Hun er 15 år og bor på en stor gård med mange hester. Det er bare Linn og pappa, for mammaen til Linn forsvant på mystisk vis da hun bare var to år gammel. Men det er ikke så lett å bo med en arkeologpappa. Særlig når han nesten ikke er hjemme! Derfor må farmor også flytte inn. Men hun er jo gammel. Heldigvis har de en stallgutt på gården som heter Sondre. Han er bare litt eldre enn Linn, og han kan veldig mye om hester. En dag når Linn er ute på ridetur, finner hun ei forlatt løe i skogen. Men noen har satt en hengelås på døra, som om det er noe verdifullt der inne. Hva slags hemmeligheter skjuler seg i egentlig i løa?

Du kan lese mer om Linn i Mysterier, som er den første boka i serien. Bøkene byr på en del spenning, dramatikk og romantikk, og passer for deg som er 12 år eller eldre.

God hesteles!

Hilsen Oda

 

Translate »