Er du glad i å spille fotball? Da liker du sikkert fotballbøker også! Heldigvis har vi flere forskjellige serier inne nå, så det er bare å låne. Her presenterer jeg kort noen av seriene våre.

Fotballaget Froskene

Har du noen gang hørt om et fotballag som heter Froskene? De har veldig grønne drakter og spretter hit og dit på banen som små frosker! Nå skal det være cup, og på det nystarta fotballaget blir det plass til Ola, Tim, Limbo, Sebastian, Mette, Viggo og Thea. Men de må være sju, og ha en spiller i reserve! Hvem i alle dager skal det bli? Det kan vel ikke bli Rebecca? Hun som hater fotball og i tillegg akkurat har brukket beinet etter å ha falt ned fra hesten sin? Jo, det ser ut som om det blir henne… Men hvordan går det egentlig med Froskene når de møter Skogveien Rovers?

Bjørn Ingvaldsen har skrevet morsomme og spennende fotballbøker som er fine for deg som er mellom 7 og 10 år.

Frankies magiske fotball

Frank Lampard har skrevet en bokserie om det han kan aller, aller best, nemlig fotball! I denne serien møter vi Frankie, som vinner en lurvete gammel fotball på det lokale tivoliet. Han skal bare prøve ballen litt sammen med vennene sine, Charlie, Louise og hunden Max, da det skjer: Plutselig er de på et sjørøverskip! Og der må de spille fotball mot et sjørøverlag. Om de vinner, får de lov til å spille enda en kamp, men hvis de taper? Jo, da må de gå planken! Hvordan tror du det går med Frankie?

Dette er fine og lettleste bøker for deg mellom 8 og 11 år.

Bønna og B-laget

I den første boka i serien om Bønna og B-laget av Bjørn Sortland møter vi Bønna og vennene hans, som alle går i B-klassen. De sitter mye inne i kjellerstua og spiller xbox og spiser ostepop. Veldig mye. Faktisk sitter de der så ofte og så lenge at foreldrene deres plutselig en dag tvinger dem til å begynne å spille fotball. Pappaen til Bønna  blir trener. Og mammaen til Bønna blir manager. Men hvordan skal det gå? A-klassen starta sitt lag for tre år sida, og har allerede plukka ut de beste i B-klassen også! For å ikke snakke om at Bønna egentlig ikke vil spille fotball…

Bøkene om Bønna er fulle av morsomme episoder og fine illustrasjoner og er supre for deg som er fra 8 til 11 år.

Tigrene

Historia om fotballaget Tigrene begynner med Tore og Chris og en ball som kommer ut av det blå. Legg på en gammel fotballhelt med nye planer og et mystisk funn, og fortellinga er i gang. Kan Tore og Chris kombinere fotballtrening og detektivjobbing? Og hvordan vil det egentlig gå å ha med jenter på laget, jenter de er innmari interesserte i? Med disse bøkene, som er skrevet av Pål Gerhard Olsen, får du både full fart på fotballbanen og spenning når hovedpersonene oppklarer forskjellige mysterier.

Dette er ei god bokserie for deg som er over 10 år.

Maradonas magi

Hvis du er glad i fotball, har du helt sikkert hørt om Maradona. Han er jo en legende! I denne trilogien møter vi Mikke, som spiller på Clausenengas småguttlag. Han er bestevenn med lagkameratene Hansa og Shearer. I sommer skal de spille mot erkefienden Nordlandet, både i serien og i Norway Cup. De må jo bare vinne! Og da vil kanskje Kari endelig bli kjæreste med Mikke? Men hvordan passer egentlig Maradona inn i dette? Det kan du lese å finne ut av…

Bøkene er skrevet av Arild Stavrum og passer best for deg fra 12 år og oppover.

God fotball-lesing!

Hilsen Oda

 

Translate »