Ei anna morsom bokserie er bøkene om Pingla. Men du må ikke tro at han heter Pingla, sånn på ordentlig. Pingla er bare kallenavnet til Greg. Han heter egentlig Greg Heffley. Og han er ei skikkelig pingle. Dessverre. Men hva er egentlig ei pingle? Jo, det er en svekling, ei pyse, en stakkarslig person. En som vi kanskje synes litt synd på. I alle fall når det går så galt med dem som det gjør med Greg.

I den første boka, som rett og slett heter En pingles dagbok, blir vi for første gang kjent med Greg. Greg er dritten i midten – det midterste av tre søsken. Han har en sjefete storebror (Rodrick, som er frekk og ofte morer seg på Gregs bekostning) og et sutrehue til lillebror (Manny, som alltid sladrer). Og disse tre gutta har helt håpløse foreldre. Det syns i alle fall Greg. Legg på at vennene hans i alle fall ikke er populære, og du skjønner at det ikke er så lett å være Greg. I hvert fall ikke når han begynner på ungdomsskolen. Og i hvert fall ikke når alt han ønsker er å være populær. Og kanskje få seg kjæreste.

Det er mammaen til Greg som mener at han kan ha godt av å skrive dagbok. Men, bare så det er sagt, så er ikke dette ei dagbok. Det er en logg. En lang kjede med bevis som Greg kan legge fram til alle som spør om noe den dagen han blir rik og berømt. For det skal han bli. Blir du med å se hvordan det går? Bøkene om Pingla er skrevet og tegna av Jeff Kinney. Kapitlene er korte, teksten er lett å lese, og bøkene er fulle av humor. Det er lett å få dilla! En pingles dagbok er fin å lese for deg mellom 10 og 14 år.

God les!

Beste hilsen Oda

Translate »