Vil du lese deg opp så du stiller godt forberedt til våre åpne lesesirkler til høsten? Her gir vi deg lista over bøkene vi har satt opp:
29. august: Dag Solstad: “Ellevte roman, bok atten”
Handlingen er i det store og hele lagt til Kongsberg, som hovedpersonen, romanens jeg-person, samfunnsøkonomen Bjørn Hansen, har flyttet til for å leve nær sin elskerinne Turid Lammers. Hansen og Lammers spiller amatørteater, og mye av handlingen dreier seg rundt en oppsetning av Henrik Ibsens Vildanden”.

26. september: Shin Kyung-Sook: “Ta vare på mamma”
Ta vare på mamma handler om en gammel, dement mor som har blitt borte fra familien sin i Seoul. Leseren følger familiens leting etter moren, og får høre familiens historie. Fortellingen blir fortalt av de ulike familiemedlemmene, fra den enkeltes perspektiv. Romanen skildrer en mors selvoppofrende liv i en periode som også var da det koreanske samfunnet gikk fra å være et pre-moderne samfunn til å bli et post-moderne samfunn”.

17. oktober: Ian McEwan: “Barneloven”
Presisjonsnivået er utsøkt og fallhøyden stor. Men med «Barneloven» berører Ian McEwan igjen med en roman som diskuterer de aller største spørsmål”.
“Når Tsukuru Tazaki drar hjem på ferie etter et halvt år med universitetsstudier i Tokyo, oppdager han at de før så uatskillelige barndomsvennene hans brått har snudd ryggen til ham. Under oppveksten var de fem vennene sikre på at vennskapet ville vare evig. Men noe har forandret seg, og ingen vil si hva det er”.

12. desember: John Williams: “Stoner”
I korte riss skisserer Williams hva det vil si å være menneske. Hans innsikt i menneskesinnet synes grenseløs. Presist og tidvis poetisk oppsummerer han ulike menneskers karaktertrekk og skjebner”.
Åpen lesesirkel er på datoene ovenfor, klokka 19-20 i bibliotekets møterom.

Vi ønsker gamle og nye deltakere velkomne til samtale om boka vi har lest. Og Åpen Lesesirkel er nettopp det – ÅPEN. Det er bare å stikke innom. Ingen påmelding.

 

Translate »