Oda, vår fagleder for barn og unge, gir deg 12 gode grunner til å lese høyt for barna:

1.  Du og barna møtes på en nøytral, ekstern plattform: I boka. Her er dere likeverdige.

2. I boka kan alt skje! Det stimulerer fantasien (både din og barnas).

3. Gjennom å dele en leseropplevelse, knytter du deg til barnet ditt på et nytt nivå.

4. Barn får økt ordforråd og bedre språk når de blir lest for.

5. Barna trener opp konsentrasjonsevnen når de må lytte til ei lengre fortelling eller ei bok som leses over flere dager.

6. Du må logge av din digitale voksenhverdag og logge på et sted der tida ikke fins. Da viser du barna at du setter dem først, og at du setter pris på å være sammen med dem.

7. Du og barna skaper gode minner – sammen! Og dette legger igjen grunnlaget for hvordan dine barn behandler sine egne barn.

8. Dere kan leve dere inn i andre personer, andre liv, andre land og andre kulturer. Det er både spennende, kult, dramatisk, morsomt og lærerikt!

9.  Å lese sammen er gratis og miljøvennlig.

10. Dere kan snakke sammen om bøkene dere har lest etterpå. Det lærer barna å komme til deg med tanker og følelser, som igjen styrker båndet dere imellom.

11. Det fins bøker som passer for alle! Ikke gi opp om den første ikke passer helt!

12. Å lese sammen er noe av det koseligste som fins. Du skaper et pusterom i en travel hverdag som både du og barna trenger.

Vil dere bli med vår lesekampanje “100 bøker før du har fylt seks”? Les mer her: https://kongsbergbibliotek.no/100-boker-for-du-har-fylt-se…/