Kjære alle sammen,

ENDELIG kan vi dele en helt super nyhet med dere! Og dette har vi gleda oss masse til!

Her på biblioteket har vi over lengre tid jobba med et prosjekt for barn fra 0-6 år. Og med masse kyndig hjelp, gode ideer og flotte forslag fra fantastiske kollegaer presenterer vi nå

100 bøker før du har fylt seks!

100 bøker før du har fylt seks er et hefte med boktips. Spennvidden er stor, fra enkle bildebøker til avanserte høytlesningsbøker. Her finner du både klassikere og nyere utgivelser, norske bøker og oversatte titler. Heftet kan brukes som leseforslag og inspirasjon enten hjemme eller i barnehagen, eller det kan brukes som ei minnebok for det enkelte barnet – «dette leste og likte jeg da jeg var liten». Det som er viktig, er at det er barna som vurderer og fyller ut hva de synes om bøkene de leser. Ved hver bok er det mulighet til å tegne forskjellige smilefjes som uttrykk for om barna likte eller ikke likte boka. Slik blir heftet til slutt en katalog over barnas leseropplevelser, og et nydelig utgangspunkt for samtaler om bøker.

Og fra og med 22.april kan dere bestille startpakker! Bestillinger sendes til oss på kongbib@kongsberg.folkebibl.no og merkes med «Startpakker». Du må også huske å føre på navn og lånernummer. Vi vil da låne ut ei bokpose på navnet ditt, fylt med herlige skatter fra heftet. Vedlagt i bokposen som du henter hos oss, finner du også ett eksemplar av heftet, slik at dere kan gå i gang med lesinga med en gang!

Vi praktiserer førstemann til mølla, og låner fortløpende ut alt vi har. Vi ber dere derfor om å ha forståelse for at det kan bli litt venting på enkelte titler ved stor pågang. Vi oppfordrer alle til å levere inn det de har lest så fort det lar seg gjøre, slik at bøkene kan gå videre til neste låner. Ved å kikke i heftet sammen med barna, kan dere også finne fram til andre bøker dere ønsker å låne. Disse kan naturligvis bestilles hos oss på kongbib@kongsberg.folkebibl.no.

Men hva skjer når barna har lest alle de hundre bøkene i heftet? Jo, da kan dere komme på biblioteket for å få heder, ære og en helt ordentlig lesemedalje! Og deretter er vel barna klare for Sommerles?

Vi gleder oss til å levere ut Startpakker til dere! Og vi håper at dere koser dere masse, både med bøkene og med heftet.